Info

Akcija Centra za socijalni rad i organizacije Human Appeal International : Podjela dioptrijskih naočala za djecu u potrebi koja ostvaruju pravo na dječiji dodatak

 

12.10.2020 22:49
Slika
 
U prostorijama Javne ustanove (JU) Centar za socijalni rad Breza finalizirana je akcija vođena u saradnji sa humanitarnom organizacijom Human Appeal International (HAI) iz Sarajeva, a odnosila se na projekt oftamološkog pregleda i donacije dioptrijskih naočala za svu djecu u potrebi koja ostvaruju pravo na dječiji dodatak putem Centra.

Nakon akcije u okviru koje je spec. oftamologije zaposlen u Kantonalnoj bolnici Goražde, dr. Ali Kudeimati, 26. septembra obavio više od stotinu oftamoloških pregleda u Općoj biblioteci “Muhamed Kantardžić”, danas je izvršena podjela naočala za četrdeset i jednog korisnika prava.

Na uspješno okončanim aktivnostima čiji je cilj provođenje preventivne politike očuvanja očnog zdravlja djece, direktor Centra Osman Salkić zahvalio je organizaciji HAI, čijem je predstavniku dr. Issai Yusufu ovom prilikom uručio zahvalnice. Posebne izraze zahvalnosti Salkić je uputio i Općoj biblioteci „Muhamed Kantardžić“ za ustupljene prostorije u kojima je, u izuzetno prijatnom okruženju i uz poštivanje svih propisanih mjera vezano za prevenciju širenja koronavirusa, obavljen oftamološki pregled.

Realizacija oftamološkog pregleda i podjele naočala za djecu rezultat je izuzetno dobre višegodišnje saradnje JU Centar za socijalni rad i organizacije HAI koja je pokrovitelj projekta.

Prema riječima dr. Issae i dr. Kudeimatija, organizacija akcije u Brezi je do sada najbolja ovog tipa u Bosni i Hercegovini.  

Galerija fotografija
: Podjela dioptrijskih naočala za djecu
0 0