Info

Akcija čišćenja u Brezi

 

05.04.2017 09:35
Slika
 

U Brezi je 4. aprila sprovedena akcija „Očistimo naš grad za jedan dan, 364 dana preostaće nam da se bavimo drugim aktivnostima“. Obuhvatila je igrališta, parkove, lokalitet kasnoantičke bazilike, prostore oko sportske dvorane i škola.

- Odazvala se većina članova organizacija civilnog društva. Pohvalio bih predstavnike Planinarskog društva „Budoželj“, obzirom da su i invalidna lica sudjelovala. Drago mi je zbog dobrog odziva učenika osnovnih i srednjih škola. U akciji su učestvovali i mladi iz Asocijacije mladih SDA. Aktivisti iz Omladinskog centra „Desnek“ obezbijedili su neophodne rekvizite. Podršku akciji, ustupanjem kamiona u svrhu odvoza smeća, pružili su JP „Komunalno“ i Rudnik mrkog uglja „Breza“ – istaknuo je Alen Smajić, koordinator akcije ispred općine Breza.

Čišćenju grada i nastojanjima da se grad učini ugodnijim i ljepšim mjestom za život pridružili su se i zaposlenici lokalne samouprave, čisteći zelene površine u krugu općine Breza. Načelnik Munib Zaimović izrazio je zadovoljstvo povećanjem svijesti i odgovornosti građana naglasivši značaj kontinuiranog ukazivanja na važnost zaštite prirode.

0 0