Info

Aličić i Martinović dali podršku Zaimoviću

 

02.10.2018 17:50
Slika
 

Direktor Uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Džavid Aličić i direktor Direkcije robnih rezervi ZDK Zoran Martinović posjetili su općinu Breza gdje je u prostorijama lokalne samouprave upriličen sastanak s načelnikom Munibom Zaimovićem, pomoćnicima načelnika za poslove civilne zaštite i privredu, Husom Hercom i Salihom Hasanspahićem.

Govoreno je o stanju protivpožarne zaštite na teritoriji općine Breza, kao i načinima organizacije ukupne zaštite spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Općinski načelnik Zaimović zahvalio je Upravi civilne zaštite ZDK i direktoru Aličiću, Federalnom ministarstvu prostornog uređenja i ministru Josipu Martiću na finansiranju projekata provođenja preventivnih mjera zaštite i spašavanja i izdvajanju sredstava za sanaciju klizišta "Suhodol-Opreč" i "Kolonije".

Razgovarajući o aktivnostima na formiranju Operativnog centra Dobrovoljnog vatrogasnog društva općine Breza, direktor Aličić je naglasio da je Općina Breza na dobrom putu i dodao kako će u realizaciji projekata imati podršku Kantonalne uprave Civilne zaštite koja je finansirala i nabavku namjenskog vozila s opremom za gašenje požara za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breza.

0 0