Info

Anesa Pulo najbolja sportistkinja u 2017. godini

 

24.02.2018 17:07
Slika
 
Na jučerašnjoj svečanosti održanoj u kino sali "Sretno", Anesa Pulo iz Tekvando kluba (TK) "Bosna" proglašena je najboljom sportistkinjom općine Breza u 2017. godini.

Članovi Ocjenjivačkog žirija Organizacionog odbora za izbor najboljih sportista u protekloj godini, priznanja za najuspješnije u juniorskoj selekciji odlučili su dodijeliti Kerimu Ahmedspahiću i Naidi Durak, članovima TK "Bosna".

Najbolji sportista u invalidskom sportu je atletičar Dženan Keškić, sportski radnik predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida Ibrahim Hasanspahić, trener Munib Huskanović iz Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke "Breza 304", kolektiv SKISO "Breza 304", mladi prespektivni sportista odbojkaš Adin Likić, dok je  priznanje za vrhunski rezultat  pripalo Zikretu Mahmutoviću, pomoćnom treneru reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Sedamnaesti memorijalni šahovski turnir „Meho Rahmanović- Mex“, koji je pripao velemajstoru Emiru Dizdareviću, izabran je najboljim sportskim događajem u 2017. godini.

Načelnik općine Breza Munib Zaimović i direktor Rudnika mrkog uglja "Breza" Ćamil Zaimović dobitnici su nagrada za unapređenje i razvoj sporta.

Sabir Silajdžić, predsjednik Sportskog saveza općine Breza, prvi je sportski radnik u 2017. godini, a Edin Kajević najistaknutiji trener.

Sportskim nadama proglašeni su karatisti Omer Bašić i Emel Abdulahović, karatistkinje Nina Kalas i Sumeja Hasanspahić, odbojkašica Džejla Mahmutović i tekvandoistkinja Sara Durak.

Armel Abdulahović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u Rumuniji, primio je priznanje za vrhunski rezultat u 2017. godini.

Diplome za zasluge u razvoju sporta van Breze, sportski radnik Sabit Begić uručio je gimnastičarki Emini Hasanspahić iz Kluba ritmičke gimnastike „Visoko", šahisti Tahiru Gavranoviću, dok je u ime tenisera Luke Puljića diplomu preuzeo njegov prijatelj Samir Bureković.

Članica Kluba ritmičke gimnastike „Visoko“ Sajra Salčinović dobila je priznanje za predstavljanje sporta van općine Breza.

Priznanja za zasluge u razvoju sporta posthumno su posvećena košarkaškom treneru Sejidu Arnautoviću i članu Karate kluba „Rudar“ Mehmedu Krasniću.

Dodjelom specijalnog priznanja, predsjedniku Skupštine Fudbalskog kluba (FK) "Mladost" Župča Zijahu Silajdžiću, također je iskazana zahvalnost za doprinos razvoju sporta.

Gosti su u muzičko-zabavnom dijelu manifestacije, koju je vodila novinarka Vernesa Mušanović, imali priliku pogledati folklorne koreografije članova Kulturno-umjetničkog društva "Breza", a nastupili su i muzičari Alen Rizvanović i Almedin Omerhodžić.

FOTOGALERIJA : Izbor najboljih sportista općine Breza u 2017. godini
0 0