Info

„Mališani iz JU „Umihana Čuvidina“ obilježili Dan dječije radosti

 

29.12.2017 10:19
Slika
 
Sadržajnom svečanom priredbom u do posljednjeg mjesta ispunjenoj sali Radničkog doma, uz raznovrsne folklorne tačke, horske izvedbe, recitacije, dramske igrokaze 87 mališana iz Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“  sa svojim odgajateljicama Aminom Memić, Dženetom Rizvanović, Hamidom Nuhić, Eminom Kovačević, Enesom Mujkić, Esminom Kovačević, Azrom Zečo i Dženitom Omanović obilježili su Dan dječije radosti i toplo pozdravili Novu godinu.

Program svečanosti vodila je odgajateljica Amina Memić.

Sumirajući rezultate dosadašnjeg rada, direktorica Amra Mušić govorila je o promjenama koje su poboljšale sve segmente funkcionisanja Obdaništa.

„U protekla četiri mjeseca, kroz timski rad smo realizovali različite projekte. Posebno zahvaljujem načelniku Munibu Zaimoviću koji je prepoznao značaj predškolskog obrazovanja i pomogao u rješavanju ključnih problema. Zahvaljujem i savjetnicima načelnika Mirzi Džambiću i Eldinu Mustafiću koji su nam pomogli u izradi neophodnih pravnih akata. Želim da zahvalim svojim kolegicama koje su slobodno vrijeme uložile da bi poboljšale uvjete za rad. Želja nam je da u narednom periodu nastavimo sa planiranim aktivnostima. Ovom prilikom, djeci-polaznicima ustanove, kao i njihovim roditeljima, upućujem čestitke na postignutim rezultatima“, rekla je Mušić.
 
Pomoćnica načelnika Meliha Beširević zahvalila je svima koju podupiru rad Obdaništa i olakšavaju rad ove odgojno-obrazovne ustanove.

Za trud koji ulažu u cilju poboljšanja uvjeta rada, roditeljima i svim prijateljima Javne ustanove „Umihana Čuvidina“ izraze srdačne zahvalnosti uputila je i Emina Ganić, predsjednica Vijeća roditelja.

Direktorica Mušić uručila je zahvalnice donatorima i onima koji su pomogli boljem radu kolektiva, a među njima su se, između ostalih, našli Mirnes Fejzanović, Dejana Fejzanović, Haris Mehinagić, Eldin Džafo, Evelin Smailbegović, Kenan Salkić, Semir Terzić, Sana Hodžić, Alma Demirović, Azra Rahimić, Almedin Čorbo, Emina Ganić, Jasmina Strika-Sarač, Ana Alić, Munib Zaimović, Mirza Džambić, Eldin Mustafić i brojni drugi.
0 0