Info

Bokser Amir Solak na prijemu u općini Breza

 

22.02.2019 08:20
Slika
 
Načelnik Breze Munib Zaimović jučer je u svom kabinetu upriličio prijem za boksera Amira Solaka, člana Kluba borilačkih vještina "Univerzum" iz Sarajeva. Solak (29) se u njemačkom Minhenu odlično predstavio u profesionalnoj borbi protiv Seyde Kesera, koja je održana u decembru 2018. godine. U februaru 2019. godine, na internacionalnoj gala boks večeri u Berlinu, snage je odmjerio s njemačkim borcem Dennyem Heidrichom. Iako poražen u obje borbe, ostavio je odličan utisak pokazavši izuzetnu srčanost.

"Za nas je čast što Amir Solak ostvaruje zapažena učešća na međunarodnim bokserskim takmičenjima. Općina Breza će, u okviru svojih mogućnosti, nastaviti raditi na stvaranju dobrih preduvjeta za postizanje odličnih sportskih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni ne samo za Solaka, nego i za sve perspektivne sportiste koji su najbolji ambasadori Breze i Bosne i Hercegovine", naglasio je Zaimović.

Solak voli svoj grad, i kako kaže, zahvalan je svim sugrađanima i brojnim prijateljima na velikoj podršci koju je imao tokom nastupa na raznim bokserskim takmičenjima. Brezanski bokser se zahvalio na prijemu, lijepim željama i obećao da će vrijedno raditi i težiti postizanju visokih ciljeva, uz nastojanja da svoj grad i državu predstavi u najboljem izdanju. U KBV "Univerzum" Amir trenira pod vodstvom profesionalnog boksera Mirsada Čebe.

Zaimović je izrazio nadu da će Amir nastaviti marljivo i predano raditi te mu uručio simboličan poklon.

Prijemu su prisustovali savjetnik za društvene djelatnosti Eldin Mustafić, službenik za mlade Alen Smajić i šefica kabineta načelnika Muamera Ahmedspahić.

0 0