Info

Brojne delegacije sudjelovale u obilježavanju godišnjice stradanja civila Stupnog Dola i Vareša

 

23.10.2019 15:44
Slika
 
Među brojnim delegacijama koje su polaganjem cvijeća na spomen-česmu u Stupnom Dolu odale počast ubijenim Bošnjacima Stupnog Dola i Vareša, bile su i delegacije Općinskog vijeća i općine Breza, koje su činili načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, njegova saradnica iz Službe za privredu Ajsela Silajdžić-Likić, pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Ruzmin Hodžić, pomoćnik za privredu Salih Hasanspahić, predsjedavajući Općinskog vijeća Memsud Kadrić, vijećnici Mirzet Suljagić i Arif Sirotanović te vijećnica Nejira Bulbulušić-Muratović.

Stradalim civilima poklonili su se i predsjednici boračkih organizacija općine Breza Tarik Herco i Fehim Muratović.

Pripadnici jedinice HVO-a Vareš i jedinice "Apostoli" i "Maturice" iz Kiseljaka u Stupnom Dolu i Varešu 23. oktobra 1993. godine ubili su 45 bošnjačkih civila.

Da je okupljanje na dan zločina obaveza i dio borbe za nezaborav, prigodnim obraćanjima, između ostalih, podsjetili su načelnik Vareša Zdravko Marošević, premijer ZDK Mirza Ganić, predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević i predsjednik Mjesne zajednice Stupni Do Emir Likić.

- Naša je obaveza da sjećanjem na stradale, sačuvamo nove generacije, da se nikad, nikome i nigdje ne ponove Stupni Do i Vareš – poručio je za oficijelnu stranicu općine Breza načelnik Zaimović.
0 0