COVID-19

Članovi Općinskog štaba civilne zaštite i Korodinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa održali još jednu sjednicu

 

19.03.2020 23:48
Slika
 
Načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović je u četvrtak, 19. marta 2020. godine, sa načelnikom Općinskog štaba civilne zaštite Husom Hercom, povodom aktuelnih dešavanja u vezi sa koronavirusom (COVID-19) održao još jednu sjednicu u čijem radu su sudjelovali članovi Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa.

Prema informacijama iz Javne ustanove Dom zdravlja Breza, koje je prezentirao direktor dr. Edin Avdić, Operativni tim ove zdravstvene ustanove radi već 45 dana, dok u Brezi nema registriranih slučajeva oboljelih od koronavirusa, a u samoizolaciji se nalazi 40 osoba.

Ukoliko dođe do pojave većeg broja sumnjivih osoba ili ukoliko se registruje slučaj oboljenja, na sjednici je razmatrana mogućnost otvaranja izolatorija.

Istaknute su i odluke o zabrani i restrikciji rada određenih ustanova i objekata, a donesena je Odluka o privremenom obustavljanju rada Opće biblioteke “Muhamed Kantardžić”.

Načelnik Zaimović je naglasio da kršenje propisanih mjera provedbe samoizolacije može anulirati sav do sada uloženi trud u sprječavanju pojave i širenja ove bolesti, stoga je apelirao na sve stanovnike općine Breza da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje. Posebnu zahvalnost uputio je zdravstvenim radnicima u Brezi i zemlji koji su istinski heroji na prvim crtama odbrane od pandemije.

Općinski štab civilne zaštite i Korodinaciono tijelo za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa nalaze se u stalnom zasjedanju.
0 0