Obavještenja

Članovi Operativnog štaba za praćenje zagađenosti zraka na području lokalne zajednice sumirali dosadašnje aktivnosti

 

21.01.2020 14:31
Slika
 
Zbog pojačane koncentracije zagađenih materija u zraku u prethodnoj sedmici, članovi Operativnog štaba za praćenje zagađenosti zraka na području lokalne zajednice, imenovani Rješenjem Općinskog načelnika mr. sci. Muniba A. Zaimovića, na današnjem sastanku su sumirali dosadašnje aktivnosti.

Iz Operativnog štaba su podsjetili da su i dalje na snazi mjere iz Druge epizode Plana interventnih mjera – "Upozorenje”. Ponovo je upućen apel građanima da kretanje, kao i zadržavanje na otvorenom u ovom periodu svedu na minimum, pri čemu se apel posebno odnosi na ugrožene kategorije - trudnice, djecu, starije osobe i hronične bolesnike.

Operativni štab će i narednih dana kontinuirano pratiti razvoj situacije i informacije o svim promjenama, kao i podatke sa mobilne stanice za mjerenje indikatora zagađenosti zraka, pravovremeno saopćavati javnosti.

Kao rezultat inicijative direktora Doma zdravlja Breza, dr. Edina Avdića, nabavljene su zaštitne maske koje će biti podijeljene najmlađim i rizičnim grupama stanovništva.

Tokom današnjeg sastanka govoreno je o dugoročnim rješenjima problema i mogućnostima uvođenja prioritetnih mjera za unapređenje kvaliteta zraka u Brezi i okolnim gradovima.
0 0