Info

Članovi UG “Svjedoci svog vremena” prešli 45 kilometara dug put kako bi odali počast ubijenim civilima u Stupnom Dolu

 

23.10.2019 09:47
Slika
 
Odajući počast ubijenim civilima Stupnog Dola i Vareša, članovi sarajevskog Udruženja građana (UG) “Svjedoci svog vremena” jučer su prepješačili 45 kilometara dug put kako bi danas učestvovali u programu obilježavanja 26. godišnjice stradanja Bošnjaka u Stupnom Dolu.

Prije polaska iz Sarajeva, položili su cvijeće na spomen-obilježje šehidima i palim borcima općine Ilidža.

Jedan od organizatora, Muhamed Papić, izrazio je nadu da će sa svojim prijateljima na ovaj način doprinijeti jačanju osjećaja zajedništva, pripadnosti, odgovornosti i povezanosti te dati skromni doprinos da se ne dozvoli zaborav.

Na svom putu do Vareša, gdje će također sudjelovati u Maršu mira „Trasa spasa Stupni Do“, članovi UG “Svjedoci svog vremena” napravili su odmor u naselju Podžupča gdje su ih srdačno ugostili hadžija Salih Avdukić i njegova supruga koji su za musafire pripremili i ručak.

“To je naš mali doprinos požrtvovanju ljudi koji na ovaj način žele odati počast stradalim u Stupnom Dolu”, rekao je Avdukić.

Učesnike pješačkog pohoda dočekala je i delegacija općine Breza koju su činile pomoćnica načelnika Meliha Beširević i njena saradnica Nejira Bulbulušić-Muratović. Podršku članovima UG “Svjedoci svog vremena” pružili su i predsjednici boračkih organizacija općine Breza Tarik Herco, Nedžad Škrgić i Fehim Muratović.
0 0