Info

Članovi Vijeća učenika MSŠ podijelili 273 paketića

 

28.12.2017 22:36
Slika
 
Sudjelujući u tradicionalnoj akciji "Jedan slatkiš, jedno dijete", koju su proveli članovi Vijeća učenika Mješovite srednje škole (MSŠ) "Mehmedalija Mak Dizdar" na čelu s predsjednicom Nejrom Čučuković, učenici su uspjeli prikupiti 1.300 konvertibilnih maraka i kreirati 273 paketića kojima su danas, u školskim prostorijama, obradovali mališane s područja općine Breza.

„Neizmjerno smo zahvalni svima koji su donirali novac, slatkiše i igračke, te na taj način pomogli ovu akciju. Broj prikupljenih paketića pokazuje rezultat predanog rada i posvećenosti. Neizmjerno sam zahvalna direktorici Indiri Likić na tome što je uvijek raspoložena za saradnju s učenicima ove škole, spremna da pruži pomoć i uputi savjete. Profesorica Suada Aščerija je pomagala u radu Vijeća učenika i ovom prilikom joj se zahvaljujem“, navela je Čučuković.

Direktorica MSŠ Indira Likić je izjavila da je kolektiv pokazao humanost, ljepotu i ljubav prema mališanima.

„Dječija srca su najiskrenija i zaslužuju iskrenu sreću. Uz pomoć naših nastavnika i učenika, građana, firmi i općine Breza, prikupili smo sredstva kako bismo obradovali mališane. Vijeće učenika je provelo mnoge aktivnosti koje su pomogle zajednici i poboljšale komunikaciju među učenicima. Želja mi je da se i naši mališani danas osjećaju zaštićeno, sigurno, ohrabreno i sretno. Neka naši pokloni uvećaju njihovu radost“, rekla je Likić.


VIDEO : U MSŠ mališanima podijeljeni paketići 

FOTOGALERIJA : Podjela paketića u Mješovitoj srednjoj školi

FOTOGALERIJA 2 :
Članovi Vijeća učenika podijelili 273 paketića

FOTOGALERIJA 3 : Akcija "Jedan slatkiš - jedno dijete"
0 0