Info

Vlada Zeničko-dobojskog kantona sufinansira izgradnju tržnice u Brezi

 

15.12.2023 16:17
Slika
 
Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić i načelnik Općine Breza Vedad Jusić potpisali su 15. decembra u kabinetu premijera Nezira Pivića ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje Tržnice u Brezi sredstvima u iznosu od 400.000 KM, koja su dodijeljena putem javnog poziva.

Ukupna vrijednost projekta je 900.000 KM, a ostatak je iz drugih izvora obezbijedila Općina Breza. Planirano je da objekat tržnice bude završen tokom naredne godine.

Načelnik Jusić se zahvalio Vladi i resornom ministarstvu, istakavši da će tržnica, pored toga što će donijeti benefite u smislu ekonomskog razvoja i razmjene domaćih proizvoda, kao i promocije domaćih proizvođača, biti još jedan u nizu projekata koji se nalaze u samom centralnom dijelu općine i koji će imati estetsku dimenziju, jer se radi o arhitektonski lijepom projektu.

Ministar Šibonjić je rekao da je podrška projektu Tržnice u Brezi način da se podrži i tamošnja mala privreda te da će kreirati privrednicima i poljoprivrednicima adekvatne uslove za skladištenje i prodaju proizvoda, a građanima omogućiti da proizvodi budu dostupni tokom cijele godine.

Premijer Nezir Pivić je rekao da je opredjeljenje Vlade da nastavi podržavati projekte izgradnje infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave koji su važni za građane, kao što je projekat Tržnice u Brezi, te da kroz podršku jačanju konkurentnosti domaćih i srednjih preduzeća, kao i infrastrukture u poslovnim zonama, želi unaprijediti uslove za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, a time omogućiti bolju perspektivu za mlade.

Press služba ZDK
0 0