Info

Dvadeset i druga redovna sjednica Općinskog vijeća Breza

 

11.10.2018 13:06
Slika
 
Na dnevnom redu jučer održane 22. redovne sjednice Općinskog vijeća Breza, kojom je predsjedavao Vedad Jusić (SDA), našlo se 12 tačaka. Odsutan je bio vijećnik Fetah Bajrić (SDA) koji je svoj izostanak najavio. Nova vijećnička pitanja i inicijative podnijeli su Amina Cigura-Jekalović (SDP), Vedad Jusić (SDA), Arif Sirotanović (BPS), Mirnes Bašić (SDA) i Memsud Kadrić (GDS).

U okviru prve tačke načelnik Munib Zaimović govorio je o aktivnostima u periodu između sjednica.

Vijećnici su razmatrali Izvještaj o Izvršenju Budžeta općine Breza za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Većinom glasova usvojeni su: prijedlog Odluke o utvrđivanju visina naknade predsjednicima savjeta mjesnih zajednica na području općine Breza za 2018. godinu, prijedlog Odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana (RP) "Potkraj", prijedlog Odluke o provođenju izmjena i dopuna Regulacionog plana "Potkraj", Izvještaj o održanoj kulturnoj i sportskoj manifestaciji "Bazenijada 2018", prijedlog Rješenja o konačnom imenovanju Mirele Kadrić za članicu Upravnog odbora Javne ustanove Centar za socijalni rad.
 
Izmjene i dopune RP "Potkraj" predstavio je arhitekt Haris Mujkić iz IPSA Instituta Sarajevo.

Nakon razmatranja Nacrta Odluke o davanju naziva mostu na rijeci Stavnji u ulici "6. april" usvojen je Zaključak u kojem se navodi da je potrebno sprovesti javne rasprave i uraditi anketiranja građana.

Razmatranje i usvajanje Zaključka o davanju saglasnosti za obezbjeđenje sredstava sa konta „Grantovi neprofitnim organizacijama“ u cilju deblokade računa Fudbalskog kluba „Rudar“ iz Breze, prolongirano je za narednu redovnu sjednicu, zbog potrebnog očitovanja članova Komisije za statut i propise.

Izvještaj o stanju zapošljavanja na području općine Breza i broju nezaposlenih po kvalifikacionoj strukturi za 2017. godinu prezentirao je šef Biroa rada Fikret Bašić.

- Zaključno sa 31.12.2017. godine na evidenciji nezaposlenih na Birou rada Breza se nalazilo 1.735 nezaposlenih osoba, što je za 101 nezaposlenu osobu manje u odnosu na 2016. godinu - naveo je Bašić.

Sjednicu su pratili službenik za demokratski razvoj pri OSCE-u Daut Bajramović, novinarka Radija Breza Aida Halilić, član Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost Muris Nuhanović i predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Breza Ibrahim Hasanspahić.

Foto : Dvadeset i druga redovna sjednica Općinskog vijeća Breza
0 0