Info

Edin Zubača učenik generacije u Mješovitoj srednjoj školi

 

15.05.2018 09:32
Slika
 
Jučer je u Brezi ispraćena još jedna generacija maturanata Mješovite srednje škole (MSŠ) "Mehmedalija Mak Dizdar". Edin Zubača iz elektrotehničkog odjeljenja proglašen je učenikom generacije.

U svom obraćanju Zubača je ukazao na vrijednosti obrazovanja te istakao koliku su ulogu u njegovom životu imali roditelji, prijatelji i profesori. 

- Stojim za govornicom i još ne mogu da vjerujem kako su brzo prošli naši srednjoškolski dani. Došao je trenutak kada ćete ispratiti još jednu generaciju maturanata Mješovite srednje škole "Mehmedalija Mak Dizdar". Kao učenik koji nosi titulu Učenik generacije, za svoj uspjeh prvenstveno zahvaljujem svom Gospodaru koji mi je podario da budem kakav jesam. Zahvala pripada našim profesorima i Upravi škole, koji su u okviru svog posla prenosili znanje na nas, a pored toga trudili se da nas odgoje i izvedu na pravi put. Učinili su da postanemo pošteni i čestiti ljudi. Mislim da su većim dijelom uspjeli u tome. A onaj drugi dio ćemo iskoristiti kada nam život nametne različite situacije. Tada ćemo se sjetiti riječi naših profesora koji su nam bili kao drugi roditelji. Hvala roditeljima koji su mi bili podrška tokom školovanja, od prvog razreda osnovne škole pa sve do danas. Trudili su se da ispune sve moje želje. Hvala rodbini i prijateljima, jer su me podržavali u svim odlukama tokom odrastanja. Maturantima želim sve najbolje u životu, jer tek sada nam dolaze prava životna iskušenja. Život je takav, da se moramo naviknuti na padove i razočarenja, ali i da moramo živjeti za uspjeh i sreću. Pred nama je budućnost. Mi smo njeni kreatori. Želim da moja generacija, kao i svaka sljedeća, ne pada u zonu komfora, nego da se borimo i trudimo da našu domovinu Bosnu i Hercegovinu učinimo ljepšim mjestom za život. Zahvaljujem se donatorima na predivnim poklonima, pozitivno sam iznenađen - naveo je Zubača.

Maturantima se obratila i direktorica MSŠ Indira Likić, zaželjevši im sreću u iskušenjima koja ih očekuju.

Srednjoškolsko obrazovanje završilo je 87 maturanata, a mnogo sreće poželio im je i načelnik općine Breza Munib Zaimović.

- U ime lokalne zajednice, Općinskog vijeća i svoje ime, maturantima želim sreću. Kada sutra završe fakultete i ispune svoje vizije i snove, postat će graditelji Bosne i Hercegovine - rekao je Zaimović.

Poslije dodjele diploma, maturanti su tradicionalno defilirali gradskim ulicama, a zatim u ugostiteljskom objektu „Bosnia“ druženje nastavili do kasno u noć.

FOTO : Ispraćaj maturanata Mješovite srednje škole
0 0