COVID-19

Epidemiološka situacija u Brezi : Petnaest osoba oboljelih od koronavirusa

 

18.09.2020 14:54
Slika
 
Broj trenutno oboljelih od koronavirusa u Brezi ukupno je petnaest, saopćio je na danas održanom sastanku Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa direktor Doma zdravlja Breza, prim. dr. spec. Fikret Salčinović. On je dodao da su dvije osobe na bolničkom liječenju na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, ali nisu pozitivne na koronavirus.

Tarik Mamela, stručni saradnik za poslove obrtništva, u svojstvu izvjestioca o broju osoba kojima su određene mjere samoizolacije naveo je podatak da je rješenjima sanitarno-komunalnog inspektora za 39 osoba propisana četrnaestodnevna zabrana kretanja.

Prema riječima komandira Policijske stanice Breza Mensura Halilovića, na području općine Breza je povoljna sigurnosna situacija.

Pomoćnik načelnika civilnu zaštitu Huso Herco, rekao je da pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva po potrebi provode aktivnosti dezinfekcije javnih površina.

Direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić naglasio je da zaposlenici Centra i dalje telefonski ostvaruju kontakt sa zaraženima i na taj način pokušavaju olakšati njihov povratak u zajednicu, te je dodao da niko od oboljelih nema značajnijih problema.

Sastanku Koordinacionog tijela u sali Općinskog vijeća prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, stručni saradnik za poslove obrtništva Tarik Mamela, komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović, direktor Javne ustanove Centar za socijalni rad Osman Salkić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco, pomoćnik načelnika za privredu Salih Hasanspahić i direktor Javnog preduzeća Veterinarska stanica Breza Mirsad Bogilović.
0 0