COVID-19

Epidemiološka situacija u Brezi : Petnaest osoba oboljelih od koronavirusa

 

09.10.2020 22:42
Slika
 
Broj trenutno oboljelih od koronavirusa u Brezi je 15, izvijestio je na sastanku Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa direktor Doma zdravlja Breza, prim. dr. spec. Fikret Salčinović. On je dodao da su dvije osobe na bolničkom liječenju na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, dok je dva lica, pozitivna na COVID-19, preminula.

Sanitarna inspektorica Elsada Šehović je navela da se 48 osoba nalazi pod mjerama samoizolacije.

Direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić je istaknuo da su zaposlenici Centra nastavili telefonski ostvarivati kontakt sa zaraženima i na taj način olakšavati njihov povratak u zajednicu.

Predsjednik Koordinacionog tijela mr. sci. Zaimović je, zbog porasta broja zaraženih, još jednom pozvao građane da se pridržavaju donesenih mjera, jačaju svoj imunitet i izbjegavaju mjesta gdje boravi veći broj ljudi.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, zamjenik komandira Policijske stanice Breza Avdo Omerhodžić, direktor Javne ustanove Centar za socijalni rad Osman Salkić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco i direktor Javnog preduzeća Veterinarska stanica Breza Mirsad Bogilović.
0 0