Info

FOTO : Priredbom učenika obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

 

28.02.2018 23:09
Slika
 
Vijećnica Socijaldemokratske partije Amina Cigura-Jekalović, ispred spomen-kosturnice palim borcima i antifašistima, građanima je čestitala 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Sudjelujući u obilježavanju praznika, članovi delegacija općine Breza i udruženja antifašista položili su cvijeće na spomen-obilježja šehidskih mezarja, nakon čega je u kino sali “Sretno” održana priredba učenika Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” i mališana Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje "Umihana Čuvidina".

Prigodnim govorima gostima su se obratili načelnik Breze Munib Zaimović, direktorica Osnovne škole ““Safvet-beg Bašagić” Mersiha Dinar-Šehić i profesor historije Čamil Buljetović, koji su goste podsjetili na 29. februar i 1. mart 1992. godine kada su se građani izjasnili za samostalnu, suverenu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu.

Nagrade za literarne radove najboljim autorima, učenicima osnovnih škola, uručili su načelnik Zaimović i predsjedavajući Općinskog vijeća Breza Vedad Jusić.


FOTO : Priredbom učenika obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
0 0