Info

FOTO : Zvanično otvoren prostor za igru na novom igralištu kod Opće biblioteke "Muhamed Kantardžić"

 

30.04.2019 14:47
Slika
 
U nedjelju, 28. aprila 2019. godine, tačno u podne zvanično je otvoren prostor za igru na novom igralištu kod Opće biblioteke "Muhamed Kantardžić".

Najmlađi stanovnici općine Breza, u pratnji svojih roditelja, s oduševljenjem su uživali u raznovrsnom programu, facepaintingu, plesu i muzici. Pod motom "Igrajmo se zajedno", događaj su organizirali Omladinski centar "Desnek" i Općina Breza.

Projekt "Izgradnja dječijeg igrališta uz Opću biblioteku" finansiran je sredstvima općine Breza, donacijama predsjednika političke stranke Savez za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića i vlasnika firme "Bosna u očima Gulfa" Hamada Al-Ajamija. Vrijednost radova iznosila je 67.707 konvertibilnih maraka, a radove su izveli radnici firme "Ame" d.o.o.

"Lijep je osjećaj kada se završi nešto što ljudima znači i što im je potrebno, pogotovo kada se radi o najmlađim stanovnicima. Konstantno se trudimo da, u granicama mogućnosti, uradimo infrastruktrune projekte koji će poboljšati život građana", istaknuo je načelnik općine Breza Munib Zaimović.
0 0