Info

Francuska fondacija Abbe Pierre finansira realizaciju projekta poboljšanja uvjeta stanovanja socijalno ugroženog ruralnog stanovništva

 

15.05.2019 13:30
Slika
 

Na sastanku u maloj sali općine Breza, predstavnici francuske fondacije Abbe Pierre Thierry Hergault i Dominique Jeanningros, direktorica udruženja za promociju i profesionalizaciju ruralnog turizma u BiH "Alterural" Sarah Devisme, prevoditeljica Jasenka Sijerčić, predstavnici udruženja "Alterural" za područje općine Vareš Mirsada Operta i Safet Muftić, direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić, savjetnik načelnika Breze za pravne poslove Mirza Džambić i stručni saradnik za društvene djelatnosti Zikret Mahmutović danas su razgovarali o implementaciji projekta "Poboljšanje uvjeta stanovanja socijalno ugroženog ruralnog stanovništva".

Aktivnosti projekta, čiju provedbu finansira Fondacija Abbe Pierre, a implementira Udruženje "Alterural", u 2019. godini bit će implementirane na područjima općina Vareš, Olovo i Breza.

U prošloj godini za adaptaciju stambenog prostora pomoć je pružena za 20 porodica na području općine Vareš.

Posredstvom projekta, pomoć u vidu renovacije stambenog objekta u kojem trenutno borave, bit će omogućena za članove pet porodica u Brezi.

0 0