Info

Humanitarna organizacija KATAR ALKHAIRA – QATAR CHARITY osigurala prehrambene pakete za socijalno ugrožene porodice iz Breze

 

06.05.2020 23:05
Slika
 
Zaposlenici Centra za socijalni rad, u prisustvu direktora Osmana Salkića i načelnika mr.sci. Muniba A. Zaimovića, danas su izvršili raspodjelu prehrambenih paketa i štep deka socijalno ugroženim romskim porodicama na području općine Breza.

Akcija je realizirana zahvaljujući donaciji Humanitarne nevladine organizacije KATAR ALKHAIRA – QATAR CHARITY čije su ramazanske aktivnosti u oblasti socijalno-humanitarne pomoći već dugi niz godina prepoznatljive u Bosni i Hercegovini. Podjela paketa socijalno ugroženom stanovništvu će u narednim danima biti nastavljena u mjesnim zajednicama.

“Najsrdačnije se želimo zahvaliti na ovoj donaciji koja je pokazala svu humanost i osjetljivost prema najugroženijim kategorijama društva. Našim građanima će pomoći da što lakše prebrode ovaj teški period koji je posebno zahvatio one koji ovise o socijalnim davanjima. Nadamo se da je ovo samo početak institucionalne saradnje sa Qatar charity organizacijom koja će biti uspješno nastavljena i u budućnosti”, rekao je direktor Salkić.

Izraze zahvalnosti organizaciji KATAR ALKHAIRA – QATAR CHARITY uputio je i načelnik Zaimović koji je ovom prilikom Romima u lokalnoj zajednici čestitao praznik Đurđevdan.

KATAR ALKHAIRA – QATAR CHARITY je vodeća nevladina organizacija s područja Zaljeva posvećena realizaciji humanitarnih i razvojnih programa u cilju borbe protiv globalnog siromaštva diljem svijeta, a u Bosni i Hercegovini djeluje od 1994. godine. Učestvovala je u nizu projekata kojima na razne načine pomaže bh. stanovništu. Pored izgradnje vjerskih objekata organizacija realizira i druge aktivnosti humanitarnog karaktera. Pomažu u poljoprivrednim i drugim projektima obnove infrastukture i raznovrsnim oblicima socijalne pomoći državljanima Bosne i Hercegovine.

Galerija fotografija : Podjela prehrambenih paketa
0 0