Info

Ispraćena generacija predškolaca u Javnoj ustanovi „Umihana Čuvidina“

 

11.06.2019 23:51
Slika
 
Kolektiv Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“ na platou Obdaništa priredio je završnu svečanost ispraćaja 35-e generacije predškolaca. Dječaci i djevojčice, koji će u predstojećem periodu sjesti u školske klupe, pjevali su i plesali na opće oduševljenje roditelja, prijatelja i brojnih gostiju koji su željeli da vide buduće školarce.

Program svečanosti ispunjene bogatim repertoarom recitacija, muzičkih i plesnih tačaka vodila je studentica Amila Masnopita koja je svoju pedagošku praksu realizirala u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Govor je održala direktorica Amra Mušić čestitajući roditeljima i odgajateljicama na danu ispunjenom ponosom, trudom i smijehom. Posebno je istaknula neizmjeran trud odgajiteljica koje su zalaganjem u radu i sudjelovanjem u organizaciji priredbe pokazale kreativnost i sve svoje kvalitete.

- Danas je za nas poseban dan, jer ispraćamo još jednu generaciju predškolaca iz ove zgrade vrtića, koja se sada po treći put uzdiže i vraća stari sjaj, obogaćena bojama i bjelinom novih prozora. Zahvaljujemo se ljudima koji su prepoznali značaj predškolskog odgoja i obrazovanja i uvidjeli da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost svih nas.

Zahvaljujem se načelniku Munibu Zaimoviću na pomoći u obnovi vrtića, kao i u realizaciji projekta rekonstrukcije zgrade – poboljšanja energetske efikasnosti u JU za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“. Zahvale idu i Federalnom ministarstvu okoliša i turizma FBiH, a posebno zamjenici ministra finansija i trezora BiH Editi Đapo, koja je odobrila sredstva za realizaciju projekta. Osnovna misao vodilja u našem radu je da vrtić bude mjesto gdje djeca žive, zbog toga i jesmo stvarali uvjete da se djeca u vrtiću osjećaju zadovoljno, sretno i sigurno kao u svom domu.

Predškolsko doba je najvažnije razdoblje u životu čovjeka, temelj na kojem se stvaraju buduće mlade osobe. Naši predškolci odlaze u nove životne pobjede. Ponosni smo na njih i sigurni da će uspješno i sa radošću savladati zadatke koji ih u budućnosti čekaju. Neki kažu da je teže odgovoriti na pitanje djeteta nego na pitanje akademika. Sigurna sam da će se odgajateljice i ostali prosvjetni radnici s prethodnom konstatacijom složiti. Međutim, radi se o jednom od najljepših zanimanja, budući da rezultate rada vidite odmah u dječijem osmijehu, zagrljaju i uspjehu.

Zahvaljujem se našem aktivnom Vijeću roditelja, Dejani Fejzanović i Emini Ganić, kao i svom roditeljima koji su pomogli u pripremi i organizaciji svečanosti. Zahvaljujem se svom kolektivu koji je zaista vrijedno radio da bismo mogli uživati u divnom programu. Čestitam odgajateljicama na uspješno izvedenoj generaciji i ukazanom trudu – kazala je direktorica Mušić.

Načelnik općine Breza Munib Zaimović zahvalio je svima koji pomažu aktivnosti JU „Umihana Čuvidina“.

- Iskazujem veliku zahvalnost roditeljima, odgajateljicama, privrednicima, svim organizacijama i pojedinicima koji su pomogli da poboljšamo uvjete boravka naše djece u Obdaništu. Također zahvaljujem i višim nivoima vlasti. Ovo je jedan veoma odgovoran i ozbiljan posao koji treba voljeti i znati raditi - rekao je načelnik Zaimović.

Zahvalnice za doprinos i poboljšanje uvjeta rada JU „Umihana Čuvidina“ direktorica Mušić uručila je Munibu Zaimoviću, Mirzi Džambiću, Melihi Beširević, Fahrudinu Brkiću, organizaciji World Vision, Editi Đapo, Ani Alić, Dejani Fejzanović, Emini Ganić, Edini Džafo, Arneli Mamela, Aleni Beširević, Fati Zaimović, Lejli Medić, Harisu Omanoviću, Salemu Bajramagiću i Harisu Mehinagiću.

Dvadeset šest uvjerenja o završetku cjelovitog razvojnog programa direktorica Mušić u društvu odgajateljica Amine Memić i Alme Korjenić uručila je mališanima u nadi i želji da uspješno završe i druge etape svog života.

Posebna priznanja unutar starije odgojne grupe prema izboru mališana - za najboljeg druga i drugaricu dodijeljena su Ejni Džafo i Ismailu Mustafiću.

Predstavnice Vijeća roditelja, Dejana Fejzanović i Emina Ganić, također su održale prigodne govore, a slavljeničku tortu prerezao je načelnik Zaimović.
0 0