Info

Projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” : Poziv na Forum građana za žene i mlade u Brezi

 

05.05.2023 11:27
Slika
 
U sklopu planiranih aktivnosti u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” u prostorijama Društvenog centra, 12. maja 2023. godine u 16 sati, Općina Breza organizuje Forum građana za mlade i žene.

Učesnice i učesnici će na forumu definisati prioritete za organizaciju različitih aktivnosti i pokretanje inicijativa koje će biti realizovane u 2023. godini. Fokus je na kulturnim, edukativnim i kreativnim aktivnostima i volonterskim akcijama. Planirani iznos podrške za navedene aktivnosti je do 9.000 KM.

“Pozivamo sve zainteresirane građanke i građane da dođu na Forum i svojim idejama doprinesu pokretanju inicijativa za žene i mlade u lokalnoj zajednici”, saopćeno je iz Općine Breza.

Društveni centar predstavlja integrirani objekt u zajednici u kojem građani mogu da pristupe uslugama i informacijama, da se druže i međusobno surađuju, sudjeluju u donošenju odluka, uče i stiču vještine, te koriste prilike za društveni, kulturni i lični napredak.

Mjesne zajednice kroz projekt trebaju razviti i realizovati nove vizije djelovanja, koje će omogućiti osnaživanje i inkluziju žena, mladih i ostalih marginalizovanih grupa u ekonomske, društvene i političke sfere. Finansiraju ga Vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
0 0