Info

Kolektivu Obdaništa „Umihana Čuvidina“ uručena donacija

 

13.10.2017 00:19
Slika
 
Aktivisti crkvene zajednice „Großbeeren“ smještene nedaleko od Berlina, Volker Lücke i Frank Kühne, jučer su posjetili Obdanište „Umihana Čuvidina“ uručivši kolektivu ove predškolske ustanove vrijednu donaciju.

„Željela bih da se zahvalim gostima koji su posjetili vrtić i obradovali naše mališane, lijepim poklonima, didaktičkim materijalima, igračkama i ostalim potrepštinama koje su nam zaista bile neophodne. Nadam se da će nas i sljedeći njihov dolazak uskoro obradovati i da ćemo nastaviti saradnju“, rekla je, između ostalog, direktorica Javne ustanove „Umihana Čuvidina“ Amra Mušić.
 
Kontakt s ovom zajednicom, prije četiri godine, preko interneta uspostavila je Jasmina Strika-Sarač, nastavnica njemačkog jezika u kakanjskoj Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“.
 
„S obzirom da radim u prosvjeti, vidjela sam da uvijek, kako u školstvu tako i u drugim ustanovama, postoji potreba za raznim stvarima. Prije četiri godine sam, preko interneta, uspjela ostvariti kontakt s ovom organizacijom. To je mala mjesna zajednica blizu Berlina, koja se zove „Großbeeren“. Na dobrovoljan način skupljaju razna sredstva i doniraju ih ustanovama u Bijeljini. Nakon što sam se javila, odlučili su doći u Kakanj, a pošto moj sin ide u vrtić u Brezi, pitala sam da li postoji mogućnost da posjete brezanski vrtić i doniraju bilo šta. U kratkom vremenskom periodu su dali pozitivan odgovor. Kazali su da će doći i da će ovo biti samo „informativni dolazak“, kako bi ustanovili šta je potrebno, ali danas su nas obradovali sa velikim brojem paketa“, istaknula je Jasmina.

Činu primopredaje donacije prisustvovala je i Meliha Beširević, pomoćnica načelnika općine Breza.
0 0