Info

Konkretizirani koraci za nastavak izgradnje vodovodnog sistema Slivno

 

24.10.2018 09:14
Slika
 
Konkretiziranje koraka za nastavak izgradnje vodovodnog sistema Slivno - faza II bila je prošlosedmična glavna tema razgovora načelnika općine Breza Muniba Zaimovića, njegovog pomoćnika za privredu Saliha Hasanspahića, stručnog saradnika za komunalnu infrastrukturu Amira Muratovića, predsjednika Mjesne zajednice Slivno Najila Sirotanovića, glavnog inženjera u okviru projekta IFAD Rifeta Džambegovića, predstavnika firme koja vrši nadzor (ARTING BH d.o.o.) Jusufa Ibrulja te predstavnika izvođača radova iz firme "ŠF INŽENJERING" Tuzla.

Cijena izvođenja radova u okviru projekta "Izgradnja vodovodnog sistema Slivno - faza II" je 456.650 KM.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i općine Breza, definisane su obaveze i odgovornosti u vezi finansiranja odabranih mikroprojekata ruralne tržišne infrastrukture koji će se realizovati na području općine Breza. Među njima je i projekt "Izgradnja vodovodnog sistema Slivno".

Ured za koordinaciju projekata se obavezao da će obezbijediti minimalno 70 procenata naznačene maksimalne vrijednosti svakog projekta, dok će Općina obezbijediti maksimalno 30 procenata.

- Naselje Slivno nema riješen sistem vodosnabdijevanja. Predmetnim projektom predviđeno je zahvatanje vode i izgradnja vodovodne infrastrukture kojom bi se voda distribuirala do krajnjih potrošača. Uz program IFAD-a i naše učešće ovaj projekt smo uspjeli uvesti u drugu fazu - kazao je Zaimović.
0 0