Info

Kulturno-umjetničko društvo „Mirsad Hajduković“ u saradnji s Općinom Breza organizuje izložbu narodne nošnje naroda iz Bosne i Hercegovine

 

18.12.2023 14:42
Slika
 
Kulturno-umjetničko društvo „Mirsad Hajduković“ u saradnji s Općinom Breza organizuje izložbu narodne nošnje naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine. Izložbena postavka bit će smještena u prostorijama Društvenog centra, a posjetioci će je moći pogledati od 20. do 22. decembra 2023. godine u terminu od 10 do 17 sati.

U pitanju je implementacija jedne od šest prioritetnih aktivnosti odabranih na forumu žena i mladih, koji je 12. maja 2023. godine održan u prostorijama Društvenog centra. Cilj foruma bio je definisanje prioriteta i potreba ovih kategorija, kao i promovisanje Društvenog centra kao prostora u zajednici u kojem građani mogu da pristupe uslugama i informacijama, da se druže, umrežavaju i međusobno sarađuju, učestvuju u donošenju odluka, uče i stiču vještine, te koriste prilike za društveni, kulturni i lični napredak.

Podrška implementaciji aktivnosti pružena je u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, kojeg zajednički finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH u saradnji s Općinom Breza i KUD "Mirsad Hajduković" Breza.
0 0