Info

Korisnicima usluga Centra za socijalni rad organizacija HAI donirala prehrambene pakete i košnice

 

02.06.2019 16:42
Slika
 

Humanitarna organizacija Human Appeal International (HAI) u saradnji sa Centrom za socijalni rad "Breza" organizirala je podjelu 125 ramazanskih prehrambenih paketa za korisnike usluga Centra.

Dr. Issa Yusuf, predstavnik organizacije HAI, naglasio je da svake godine, sa željom da ljudima u potrebi uljepša ramazanske dane, ova organizacija dijeli pakete pomoći.

Osman Salkić, direktor Centra za socijalni rad, iskazao je zahvalnost organizaciji HAI Sarajevo, donatorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije i dr. Issai kojem je ovom prilikom uručio i zahvalnicu. On je dodao da organizacija HAI u najvećoj mjeri neobavezno pomaže općinu Breza i kroz razne vidove pomoći olakšava stanovnicima da se nose sa teškim uvjetima življenja.

Korisnicima usluga Centra koji nemaju nikakva primanja, Salihu Kadriću i Fisi Sjerotanović, organizacija HAI donirala je po šest košnica.

Direktor Salkić protekle sedmice obišao je ova domaćinstva izrazivši nadu da će, nakon što se usavrše u poslu pčelarstva, mještani prije svega doprinijeti poboljšanju materijalne situacije u krugu svojih porodica.

0 0