Info

Lejla Rizvanović učenica generacije

 

18.05.2017 13:38
Slika
 

U svečanoj atmosferi 17. je maja u Općoj gimnaziji „Muhsin Rizvić“ ispraćena generacija maturanata 2016/2017. Toplim i poticajnim riječima uz čestitke na završenom srednjoškolskom obrazovanju maturantima, njihovim roditeljima, profesorima i ostalim prisutnim obratili su se vršilac dužnosti direktora Adin Begić i načelnik općine Breza Munib Zaimović, koji je mladim ljudima poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju i budućem životu.

Ova generacija isticala se pojedinačnim talentima, marljivošću, ambicioznošću i dobrim zajedničkim funkcioniranjem svih učenika. Učenicom generacije proglašena je Lejla Rizvanović, kojoj su posebne nagrade uručili načelnik Zaimović i direktor Rudnika mrkog uglja „Breza“ Ćamil Zaimović.

Podsjećajući posredstvom svog govora okupljene kako je na mladim ljudima da sačuvaju i osnaže prave vrijednosti, zahvaljujući svima koji su joj bili podrška, Lejlu su u nekoliko navrata savladale emocije, pa je zaplakala. Poslije dodjele diploma i govora, maturanti su tradicionalno defilirali gradskim ulicama, a zatim u ugostiteljskom objektu „Lovac“ druženje nastavili do kasno u noć.

FOTOGALERIJA : Matura Opće gimnazije "Muhsin Rizvić"

0 0