Info

Međunarodni dan civilne zaštite u Brezi obilježen svečanom sjednicom i dodjelom uvjerenja

 

06.03.2020 13:27
Slika
 
Povodom 1. marta - Međunarodnog dana civilne zaštite, u maloj sali lokalne samouprave održana je zajednička svečana sjednica Štaba civilne zaštite općine Breza, tokom koje su komandant i načelnik Štaba načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović i njegov pomoćnik Huso Herco prezentirali dosadašnje rezultate u provođenju mjera zaštite i spašavanja te je govoreno o opremljenosti struktura civilne zaštite na lokalnom nivou.

Međunarodni dan Civilne zaštite i Dan zaštite i spašavanja BiH obilježen je i dodjelom uvjerenja o položenom stručnom ispitu za dobrovoljnog vatrogasca Mirzetu Suljagiću, Almedinu Omerhodžiću, Dževadu Avdukiću i Eldaru Islamoviću, članovima Operativnog centra civilne zaštite općine Breza.

Na sjednici je posebno naglašena važnost stalne brige o prevenciji i spremnosti na brz odgovor, kako bi se smanjile posljedice mogućih katastrofa.

Predstavnik organizacije Crvenog križa Nedžad Dinar rekao je da se Breza može pohvaliti saradnjom Crvenog križa i Civilne zaštite.

“Neophodno je ulagati u infrastrukturu jer na taj način umanjujemo opasnost od većih posljedica. Ulaganje u opremu ili vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava ulaganje je u civilnu zaštitu”, naveo je načelnik Zaimović uputivši čestitke povodom Međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite.

Čestitkama se pridružio i član Štaba Edin Ćosić, naglasivši da je sigurnost građana na prvom mjestu.
0 0