Info

Ministri Vlade ZDK posjetili općinu Breza

 

13.09.2018 22:50
Slika
 

U okviru svoje radne posjete Brezi, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović obišao je, u društvu ministra za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Fahrudina Brkića, ministra zdravstva Dragoljuba Brenje, načelnika općine Breza Muniba Zaimovića i njegove šefice kabineta Muamere Ahmedspahić osnovne škole "Enver Čolaković" i "Safvet-beg Bašagić", dok su posjete također upriličene Domu zdravlja "Breza" i Javnoj ustanovi za predškolsko obrazovanje i vaspitanje "Umihana Čuvidina", gdje su uvaženi gosti s direktorima ustanova, dr. Fikretom Salčinovićem i Amrom Mušić, razgovarali o problematici u radu i mogućnostim poboljšanja raznih segmenata funkcionisanja.

Sredstvima Vlade ZDK realizirano je utopljavanje objekta OŠ "Enver Čolaković", na čemu je ministru Sinanoviću posebnu zahvalnost iskazala direktorica Velida Zaimović-Džafić. Prilikom obilaska područne škole u Župči, predstavnici Vlade i lokalne vlasti bili su zadovoljni tokom radova na sanaciji i utopljavanju na objektu Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić". U ime kolektiva Škole direktorica Mersiha Dinar-Šehić ministru Sinanoviću je uručila zahvalnicu.

U periodu od 2015. do 2018. godine u školske objekte na području Zeničko-dobojskog kantona kroz kapitalna ulaganja investirano je 22 miliona KM. Samo kroz projekt energetske efikasnosti rekonstruisano je i energetski utopljeno 28 centralnih škola.

Posjeta ministara Vlade ZDK Brezi završena je radno-konsultativnim proširenim sastankom u prostorijama ugostiteljskog objekta "Ame" na kojem su, osim direktorica osnovnih škola i JU "Umihana Čuvidina", direktora Doma zdravlja, učestvovali direktorica Opće biblioteke "Muhamed Kantardžić" Indira Lukačević, djelatnica OŠ "Safvet-beg Bašagić" Amina Rahmanović-Omanović i članovi Školskog odbora OŠ "Safvet-beg Bašagić" Miralem Dedić i Haris Nefić.

Foto : Ministri Vlade ZDK u posjeti općini Breza

0 0