Info

Ministrica Edita Đapo i načelnik Munib Zaimović razgovarali o turističkim potencijalima općine Breza

 

05.10.2019 15:21
Slika
 
U okviru jučerašnje posjete općini Breza, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se s načelnikom mr. sci. Munibom A. Zaimovićem s kojim je razgovarala o turističkim i privrednim potencijalima, kulturno-historijskom naslijeđu i prirodnim resursima ove općine.

Prilikom boravka u Brezi ministrica Đapo posjetila je Vrtić “Umihana Čuvidina” i bila prijatno iznenađena kvalitetom izvedenih radova na utopljavanju i vanjskom uređenju objekta.

- Načelnik Zaimović mi je prezentirao nekoliko projekata čijom realizacijom će biti pospješen kontinuirani razvoj Breze, među kojima su i projekti iz oblasti turizma. Dobila sam detaljan uvid u Plan upravljanja otpadom i aktivnosti Javnog preduzeća “Komunalno”. Federalno ministarstvo okoliša i turizma doniralo je Javnoj ustanovi “Umihana Čuvidina” sredstva za rekonstrukciju i utopljavanje zgrade i moram posebno istaknuti da Obdanište izgleda fantastično te da djeca imaju izuzetno ugodan boravak, na čemu čestitam direktorici Amri Mušić. Imajući u vidu važnost angažmana prosvjetnih radnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, našim učiteljima i nastavnicima upućujem čestitke u povodu 5. oktobra - Svjetskog dana učitelja - navela je ministrica Đapo.

U ime općine Breza, Općinskog vijeća i lično ime, kolektivu Obdaništa “Umihana Čuvidina” i prosvjetnim radnicima čestitke povodom Dana učitelja uputio je i načelnik Zaimović.

- Veliki su zahtjevi koji se postavljaju pred prosvjetne radnike i potrebno je puno truda i ljubavi kako bi što uspješnije obavljali svoj plemeniti poziv. Čestitam Vam praznik i želim puno uspjeha i strpljenja u radu – naglasio je načelnik Zaimović koji je ministrici Đapo uručio prigodne poklone.
0 0