Info

Na sastanku u maloj sali Općine Breza razmotren dokument Akcionog plana zapošljavanja

Savjete za efikasan način formiranja lokalnog partnerstva za zapošljavanje uputili direktor Senad Pašalić i finansijski ekspert prof.dr.sc. Nino Serdarević

10.02.2023 15:32
Slika
 
U maloj sali lokalne samouprave, 10. februara 2023. godine, održan je sastanak na kojem je razmotren postojeći dokument Akcionog plana zapošljavanja Općine Breza, koji je kreiran u okviru realizacije projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“.

Nosilac projekta je Grad Zenica, a lokalno partnerstvo, uz glavnog nosioca čine i Općina Breza, Zenička razvojna agencija "ZEDA", Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, dvije zeničke srednje škole te zenički privrednici.

Savjete za efikasan način formiranja lokalnog partnerstva za zapošljavanje, kroz razgovor s načelnikom Breze Vedadom Jusićem, uputili su direktor Agencije “ZEDA” Senad Pašalić i finansijski ekspert i konzultant na provedbi Akcionog plana prof.dr.sc. Nino Serdarević. Cilj projekta je osigurati primjenu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada.

Sastanku su prisustvovali šef Službe za privredu Salih Hasanspahić, stručni saradnik za razvoj i investicije Kenan Kadrić i stručna saradnica u Odjelu za lokalni razvoj Eldina Dervišević.

Galerija fotografija
0 0