Info

Mufid Botić, predsjednik MZ Vardište: Potrebno se puno više angažovati

 

06.10.2018 17:22
Slika
 

Poslije provedenih izbora za organe mjesnih zajednica općine Breza, koji su održani 1. jula 2017. godine, najviše povjerenja u MZ Vardište glasači su ukazali Mufidu Botiću. Njemu je Odluku o imenovanju za predsjednika u sali Općinskog vijeća, 13. augusta 2017. godine, uručio načelnik Munib Zaimović.

- Ne može se napredovati u mjesnim zajednicama ako mještani samo čekaju incijativu općina. Zajedničko rješavanje problema je formula za uspjeh. Nije dovoljno da se samo ukazuje na poteškoće, potrebno se puno više angažovati - smatra Botić.

Trećeg oktobra 2018. godine, u prostorijama lokalne samouprave potpisan je Ugovor o sanaciji saobraćajnica u naselju Vardište. Radnici firme "Nahonal-Gas" asfaltiranje su počeli danas. Od ukupnog iznosa od 16.144 KM koliko košta asfaltiranje 350 metara lokalnog puta, MZ Vardište obezbijedila je sumu od 7.000 KM, a preostali iznos osigurala je Općina Breza.

- Ovo je još jedan dobar primjer da se uz malo volje i truda mogu uraditi korisni projekti koji će unaprijediti život u našoj zajednici - ističe Botić.

Dobrovoljnim prilozima i donacijama privrednih subjekata, Rudnika mrkog uglja "Breza" i brojnih ljudi dobrog srca, na Vardištu je napravljena i spomen-česma, za čiju izgradnju je zemljište velikodušno ustupila mještanka Mevlana Botić.

- Samo uz jake mjesne zajednice, moguće je očekivati ravnomjeran razvoj Breze. Kao i svaka druga zajednica i naša ima određenih problema, ali sam zadovoljan saradnjom sa lokalnim organima vlasti - kaže Botić i dodaje kako bi jedan od prioriteta djelovanja, u ovom trenutku, bio saniranje oštećene i dotrajale krovne konstrukcije lokalnog Doma u kojem se nalazi i učionica.

0 0