COVID-19

Na području općine Breza je četrnaest osoba oboljelih od koronavirusa

 

28.08.2020 12:11
Slika
 
Na području općine Breza je četrnaest osoba oboljelih od koronavirusa, petnaest je pod mjerama samoizolacije, dok na bolničkom liječenju na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica trenutno nema pacijenata iz lokalne zajednice, informisao je na sastanku Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa prim. dr. spec. Fikret Salčinović, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Breza.

Komandir Policijske stanice Mensur Halilović rekao je da građani poštuju mjere samoizolacije te da su u većoj mjeri postali svjesni opasnosti od epidemije koronavirusa.

Direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić dodao je se u ovoj javnoj ustanovi predviđeni poslovi odvijaju planiranom dinamikom.

Sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović naveo je da su aktivnosti Općinske izborne komisije usmjerene na osiguravanju adekvatnog prostora za biračka mjesta na predstojećim Lokalnim izborima.

Sanitarna inspektorica Elsada Šehović naglasila je da se redovno vrše inspekcijski nadzori i ostali redovni poslovi na terenu.

Predsjednik Koordinacionog tijela Zaimović je kazao da su građani uspjeli da se vrate normalnom životu i da se uz malo opreza i odgovornosti može osigurati da tako i ostane.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović, direktor Javne ustanove Centar za socijalni rad Osman Salkić, sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović i direktor Javnog preduzeća Veterinarska stanica Breza Mirsad Bogilović.
0 0