Info

Na rijeci Stavnji održano 5. i 6. kolo Državnog prvenstva u lovu ribe s obale

 

17.06.2019 08:45
Slika
 

U organizaciji SRD "Breza", na rijeci Stavnji održano je 5. i 6. kolo Premijer Spin lige Bosne i Hercegovine. Na takmičenju je učestvovalo 17 ribolovaca iz SRS FBiH i SRS RS, a službena lica bila su Miro Vrljičak (glavni sudija), Ivica Tomičić (delegat) i Amer Hadžimešić (komesar).

I ovog puta, kao vrlo uspješan domaćin, pokazalo se Ribolovno društvo „Breza“, sportsko natjecanje bilo je jedno od najkvalitetnije organiziranih do sada.

Poslije šest kola najviše uspjeha u lovu pastrmke vještačkim mamcima imao je Almedin Omerhodžić (SRD “Breza”), koji je u finalnom plasmanu završio na prvom mjestu, drugi je bio Igor Krajišnik (SRD “Željeznica”), treći Sanid Džino (USR “Glavatica”), a četvrti Igor Vrzić (SRD “Željeznica”). Domaći takmičari Muhidin Orić, Mensur Čajić i Alen Palalić zauzeli su sedmo, sedamnaesto i jedanaesto mjesto.

Za podršku reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je nastupila na 17. Svjetskom prvenstvu u lovu ribe umjetnim mamcima s obale, koje je ove godine održano u Francuskoj, zahvalnice su uručene općini Breza, načelniku Munibu Zaimoviću i SRD “Breza”. 

Fotogalerija : Završnica Državnog prvenstva u lovu ribe s obale

0 0