Info

Na sastanku u maloj sali općine Breza govoreno o situaciji u osnovnim školama i Općoj biblioteci

 

07.02.2020 14:53
Slika
 
Aktuelna situacija u osnovnim školama “Enver Čolaković” i “Safvet-beg Bašagić” te Općoj biblioteci “Muhamed Kantardžić” bila je tema sastanka koji je na inicijativu načelnika mr. sci. Muniba A. Zaimovića u maloj sali općine Breza održan danas.

Sastanku je pored direktorice Velide Zaimović-Džafić, pomoćnice direktorice Amine Rahmanović-Omanović, direktorice Indire Lukačević prisustvovao i stručni saradnik za društvene djelatnosti Zikret Mahmutović.

Načelnik Zaimović je naglasio da sastanci ovog tipa pomažu u sagledavanju kompletne situacije, jer se u lokalnoj samoupravi nemaju uvijek precizne informacije sa terena.

- Općina Breza će i dalje, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski pomagati rad odgojno-obrazovnih ustanova, brinuti se o prevozu učenika, njihovoj sigurnosti - rekao je načelnik Zaimović.

Govoreno je o projektima vezanim za infrastrukturu, dok je akcent posebno stavljen na što hitnije rekonstrukcije i obnove fiskulturnih sala. Tokom sastanka je sugerisano da se podrška za razvojne projekte, u cilju stvaranja još boljeg ambijenta za učenike, pokuša pronaći i u privatnom sektoru.
0 0