Info

Na sastanku u maloj sali općine Breza predstavljena nova tema monitoringa Misije OSCE-a u BiH

 

15.01.2020 09:06
Slika
 
Uvod u novo istraživanje praksi u jedinicama lokalne samouprave, koje provodi Misija OSCE u BiH, o „Upravljanju i raspolaganju imovinom u jednicama LSU u BiH“, bila je glavna tema jučerašnjeg sastanka u maloj sali općine Breza kojem su prisustvovali načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, pravobranilac Eldin Mustafić, pomoćnici načelnika za civilnu zaštitu i privredu Huso Herco i Salih Hasanspahić, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje Selma Gazdić, stručni saradnik za imovinsko-pravne poslove Almir Dervišević i viša referentica za finansijsko knjigovodstvo Senada Solak.

Konkretne smjernice i sugestije, predstavnicima lokalne samouprave prenio je službenik za demokratski razvoj pri OSCE-u Daut Bajramović.

U organizaciji Misije OSCE-a u BiH, u prostorijama motela “Bosnia” u septembru prošle godine održana je radionica o projektnom finansiranju udruženja u općini Breza. Pozdravne riječi na radionici učesnicima su tom prilikom uputili pomoćnica načelnika za finansije Meliha Beširević i predsjedavajući Općinskog vijeća Breza Memsud Kadrić.
0 0