Info

Na sastanku u Zenici razmatrana problematika pripadnika boračke populacije

 

26.02.2018 21:04
Slika
 
Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno - oslobodilačkoga rata Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru svoje radne posjete Zeničko - dobojskom kantonu (ZDK), sastao se sa premijerom Miralemom Galijaševićem i ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Čolakovićem.

Nakon kraćeg sastanka s Galijaševićem, u konferencijskoj sali Hotela Zenica nastavljeno je sa prezentacijom programskih opredjeljenja Ministarstva za 2018. godinu, kojoj su prisustvovali i Šefica Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze Zenica, načelnici općina, predstavnici općinskih odjeljenja boračko-invalidske zaštite, kao i predstavnici boračkih saveza, organizacija i udruženja sa područja ZDK.

Prezentaciju su pratili i načelnik općine Breza Munib Zaimović i njegov pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Ruzmin Hodžić.

Ministar za boračka pitanja Zeničko – dobojskog kantona, Fahrudin Čolaković, napravio je pregled realizovanih projekata Ministarstva u 2017. godini, te planiranih za 2018. godinu.

Almin Škrijelj, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Federacije BiH govorio je o projektima zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca.

VIDEO : U sali Hotela Zenica prezentirani projekti Ministarstva za boračka pitanja

FOTOGALERIJA : Prezentacija rada Ministarstva za boračka pitanja

0 0