COVID-19

Načelnik mr.sci. Munib A. Zaimović Policijskoj stanici uručio zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva

 

24.03.2020 23:01
Slika
 
U cilju pružanja podrške efikasnijem sprovođenju mjera zaštite u borbi protiv zaraze koronavirusom, načelnik općine Breza mr.sci. Munib A. Zaimović je zamjeniku komandira Policijske stanice Avdi Omerhodžiću uručio donaciju zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava.

- Policijski službenici upućuju se na zadatke sa sanitarnim inspektorima koji se odnose na provjeru kršenja mjera samoizolacije. Prilikom svakodnevnog obavljanje poslova izlažu se opasnostima u radu, ne znajući je li neka osoba prema kojoj postupaju zaražena COVID-19 virusom ili ne. Najvažnija misija koju treba da sprovedemo jeste da svako bude zaštićen, pogotovo službene osobe koje kroz svoje djelovanje daju nemjerljiv doprinos suzbijanju širenja virusa - rekao je načelnik Zaimović.

Član Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa je i komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović.

Načelnik Zaimović, po funkciji i komandant Štaba civilne zaštite apelirao je ovom prilikom na nadležne organe da poduzmu sve mjere u cilju osiguranja većih količina potrebnih zaštitnih sredstava policijskim službenicima koja su im nužno potrebna, kako bi na siguran način obavljali svoje poslove i zadaće, kojih će u predstojećem periodu biti sve više.
0 0