Info

Mr. sci. Munib A. Zaimović : Projekt izgradnje stambenih jedinica za Rome predstavlja ulaganje u ljude i njihovu bolju budućnost

 

16.09.2020 13:57
Slika
 
U prisustvu Općinskog načelnika mr. sci. Muniba A. Zaimovića i njegovih saradnika, radnici firme TERMO-BETON d.o.o. uvedeni su u naselju Banjevac u posao izgradnje četiri stambene jedinice za Rome s područja općine Breza.

Cijena radova sa PDV-om iznosi 321.804,21 KM, dok su sredstva za realizaciju projekta stambenog zbrinjavanja Roma osigurali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Vlada FBiH i Općina Breza.

Načelnik Zaimović je naglasio da projekt izgradnje stambenih jedinica za Rome predstavlja ulaganje u ljude i njihovu bolju budućnost.

“Veoma smo sretni što smo uspjeli dočekati da se stambeni problemi romske populacije u Brezi počnu konkretno rješavati. Zahvaljujući velikoj posvećenosti lokalne samouprave ostvarenju ovog zajedničkog cilja te podršci Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i Vladi FBiH, romske porodice će konačno dobiti dostojanstven dom. Želim da ovom prilikom zamolim članove romske zajednice za strpljenje”, naveo je Zaimović i dodao kako Općina Breza brine o Romima i želi da učini njihov život lagodnijim.

Galerija fotografija : Početak izgradnje stambenih jedinica za romske porodice
0 0