Info

Načelnik Zaimović pohvalio lokalni Krizni štab na provedenim aktivnostima u proteklom periodu

 

17.03.2020 11:30
Slika
 
Komandant Štaba civilne zaštite općine Breza, načelnik mr.sci. Munib A. Zaimović, sazvao je 17. marta sjednicu članova Koordinacionog tijela za praćenje aktivnosti vezanih za pojavu bolesti koju izaziva koronavirus.

Nakon informiranja o aktivnostima provedenim u proteklom periodu, shodno zaključcima sa prethodne sjednice Koordinacionog tijela, na osnovu Naredbe Kantonalnog Kriznog štaba načelnik Zaimović donio je Naredbu kojom se regulira rad ugostiteljskih objekata, zabranjuju sportsko-rekreativne aktivnosti i organizacija svadbi u salonima, omogućava pristupanje mehaničkom čišćenju i dezinfekciji ulica, dječijih poligona i školskih igrališta.

Tokom sastanka je pozdravljeno i uključivanje pripadnika Policijske stanice Breza na kontroli poštivanja Naredbe o samoizolaciji.

Načelnik Zaimović je pohvalio lokalni Krizni štab na provedenim aktivnostima u proteklom periodu, apelirajući na građane da budu posebno oprezni, pridržavaju se mjera prevencije i obrate pažnju na naredbe, upute i preporuke Kantonalnog Kriznog štaba za praćenje koronavirusa i Federalnog štaba civilne zaštite.
0 0