Info

Potpisan Memorandum o saradnji

 

25.10.2017 15:34
Slika
 

U okviru projekta „Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina/gradova na izradi strategija/akcionih planova za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou“, danas je u maloj sali općine Breza upriličeno potpisivanje „Memoranduma o saradnji“.

Projekt, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuje Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT, potpomognuta sarajevskim Udruženjem INFOHOUSE i Udruženjem za lokalne razvojne inicijative (ALDI) iz Goražda.

U ime ACCOUNT-a, Memorandum o saradnji potpisala je direktorica Udruženja  INFOHOUSE Dženana Alađuz, dok je ispred općine Breza potpisnik bio pomoćnik načelnika Salih Hasanspahić.

Na ovaj način Breza se uključila u izradu Strategije za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou. Saradnja se realizuje u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT koja okuplja preko 70 organizacija civilnog društva u BiH. 

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su Amra Softić iz INFOHOUSE-a, Meliha Gačanović i Azra Borovac iz nevladine organizacije ALDI, pomoćnica načelnika Meliha Beširević, kao i zaposlenici općine Breza Almir Dervišević i Safet Zahirović.  

0 0