Info

Nastavljen niz infrastrukturnih aktivnosti u cilju poboljšanja bezbjednosti odvijanja saobraćaja

 

10.10.2018 14:07
Slika
 

Niz kontinuiranih infrastrukturnih aktivnosti u cilju poboljšanja bezbjednosti odvijanja saobraćaja u ulici "6. april" i naselju Bulbulušići, poslije otvorenja mosta Mustafe Šabića, nastavljen je sanacijom dionice lokalne ceste u Bulbulušićima.

Finalne radove na asfaltiranju dijela saobraćajnice od željezničke pruge do mosta, u vrijednosti od 25.155 KM izdvojenih iz budžeta lokalne samouprave, izveli su radnici firme "Ame" d.o.o., dok je krajem jula Ugovor o izvođenju radova s direktorom Almedinom Omerhodžićem potpisao Općinski načelnik Munib Zaimović.

Mustafa Šabić, sudija Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, finansirao je i izvođenje dodatnih radova na mostu, rekonstrukciju saobraćajnica u ulici "6. april", radove na trotoarima i uličnoj rasvjeti. Uz donaciju za izgradnju mosta, ukupan iznos uloženih sredstava iznosi 101.843 KM.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti pješaka i ostalih učesnika u odvijanju saobraćaja, u ulici "6. april" postavljeni su ležeći policajci i saobraćajni znakovi.

Foto : Asfaltirana dionica lokalne ceste u Bulbulušićima

Video : Nastavljen niz infrastrukturnih aktivnosti

0 0