Obavještenja

OBAVIJEST za etažne vlasnike u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama

 

06.03.2019 12:28
Slika
Obavještavaju se etažni vlasnici u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, da je Općina Breza u skladu sa Zakonom o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade
Služba za prostorno uređenje, zaštitu okolice
geodetske i imovinsko-pravne poslove

Broj:04/1-23- 437-1/19
Breza,06.03.2019.godine
 
O B A V I J E S T
 
Obavještavaju se etažni vlasnici u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, da je Općina Breza u skladu sa Zakonom o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade („Službene novine Ze-do kantona“, broj: 4/16), pokrenula aktivnosti na izboru upravitelja stambenih i stambeno-poslovnih zgrada, tj. donijela Pravilnik o uslovima za obavljanje poslova upravitelja, Uputstvo o načinu promjene upravitelja i Javni poziv za izbor upravitelja.
 
Poslije provedenog Javnog poziva za izbor upravitelja, Općinski načelnik donijet će rješenja o imenovanju privrednih društava koji ispunjavaju uslove za obavljanje poslova upravitelja.
 
Nakon donesenih rješenja, etažni vlasnici stanova, odnosno poslovnih prostora u stambenoj ili stambeno-poslovnoj zgradi,  imat će mogučnost izbora upravitelja.
 
U tom smislu, obavještavaju se etažni vlasnici da u skladu sa odredbama Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, izaberu predstavnika etažnih vlasnika koji će predstavljati etažne vlasnike i vršiti sve aktivnosti sa izabranim upraviteljem u skladu sa Zakonom.
 
U skladu sa gore navedenim, etažni vlasnici su obavezni da na skupu etažnih vlasnika izaberu predstavnika etažnih vlasnika i da o tome pisanim putem obavijeste ovu Službu.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Službu za prostorno uređenje, zaštitu okolice, geodetske i imovinsko-pravne poslove ili na broj telefona 032/786-040.
0 0