Obavještenja

OBAVIJEST za udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, vjerske zajednice kao i organizacije civilnog društva sa područja Općine Breza

 

11.10.2019 15:11
Slika
Obavještavaju se: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije i organizacije civilnog društva sa područja Općine Breza, da je u okviru projekta PRO-Budućnost objavljen Javni poziv za male grantove
Broj: 02/1-10-05-50/14
Breza, 11.10.2019. godine

O B A V I J E S T

Obavještavaju se: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije i organizacije civilnog društva sa područja Općine Breza, da je u okviru projekta PRO-Budućnost objavljen Javni poziv za male grantove i to:

1. Mali grantovi za podršku mladima (Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog)
2.Mali grantovi za organizacije civilnog društva (Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog)
3. Mali grantovi za podršku udruženjima žrtava rata (Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog)
4. Mali grantovi za međureligijski dijalog (Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog)
5. Mali grantovi za podršku općinama/opštinama/gradovima-za članove radnih grupa (Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog)

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.

Općina Breza je potpisivanjem „Izjave o namjeri potpisivanja Memoranduma o razumjevanju“ i „Platforme za mir“ tokom 2016. godine iskazala spremnost da predano radi na procesima pomirenja i izgradnje mira u okviru projekta „Pro budućnost“ (povjerenje, razumjevanje i tolerancija) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji realizuju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Međureligijskim vijećem BiH, Fondacijom Mozaik, FG Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. Potpisivanjem Izjave o namjeri potpisivanja Memoranduma o razumjevanju, Općina Breza je pridružena projektu Pro-budučnost.

Na javni poziv mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije usmjerene promovisanju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine/opštine/gradove u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost.

Svu potrebnu dokumentaciju i tekstove javnih poziva možete pronaći na web-stranici:

https://probuducnost.ba/novo/mali-grantovi-2019?fbclid=IwAR3xJokMo2ysFxVNC2SDDUD8aJ17chq-ieLk0snc1F0Usp6DOxaQCTNTf8g
U prilogu dokumenta koja bi vam mogla biti od pomoći (sažetak projekta, mapa zajednica ,platforma za mir)
0 0