Info

U povodu obilježavanja 6. aprila – Dana općine Breza: Načelnik Vedad Jusić ugostio dobitnike univerzitetskog priznanja „Srebrena značka“

 

05.04.2024 14:24
Slika
 
U povodu obilježavanja 6. aprila – Dana općine Breza, načelnik Vedad Jusić ugostio je dobitnike univerzitetskog priznanja „Srebrena značka“ Fuada Babovića (Veterinarski fakultet) i Ajlu Šehić (Pravni fakultet). Ovo prestižno priznanje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja.

Prijemu je prisustvovao i Ahmed Čengić, učenik prvog razreda Gimnazije “Muhsin Rizvić” Breza iza kojeg su brojni školski uspjesi na općinskim, kantonalnim i regionalnim takmičenjima iz nastavnih predmeta matematika, fizika, engleski jezik i njemački jezik. Čengić je bio proglašen i učenikom generacije u Osnovnoj školi “Safvet-beg Bašagić” Breza.

Načelnik Jusić je nadarenim studentima i gimnazijalcu Čengiću uručio simbolične poklone, čestitao na izuzetnim postignućima i poručio da su im, za svaki vid podrške i saradnje, vrata Općine Breza uvijek otvorena.

Dobitnik priznanja „Srebrena značka“ u akademskoj 2022/2023. godini je i Aldin Kulaglić (Elektrotehnički fakultet) kojem će poklon biti dodijeljen naknadno.

Galerija fotografija
0 0