Info

Poboljšanje infrastrukture na području općine Breza : U toku izvođenje radova na sanaciji i modernizaciji dionice regionalne ceste Podlugovi-Breza-Vareš

- Realizacija ovog izuzetno važnog projekta će doprinijeti povećanju sigurnosti u odvijanju saobraćaja - istaknuo je načelnik Vedad Jusić

10.11.2022 12:35
Slika
 
Radnici preduzeća “JATA Group” d.o.o. Srebrenik počeli su izvoditi radove na sanaciji i modernizaciji dionice regionalne ceste R-444 Podlugovi-Breza-Vareš kroz općinu Breza.

Rok za okončanje poslova u vrijednosti od 806.991,12 KM je 120 dana, računajući od dana uvođenja u posao. Investitor je Direkcija za ceste u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Nadzor vrši Društvo za trgovinu, proizvodnju i usluge “QUATTRO-DI” d.o.o. Visoko.

- Realizacija ovog izuzetno važnog projekta će u velikoj mjeri doprinijeti povećanju sigurnosti u odvijanju saobraćaja na regionalnoj cesti. Vlada ZDK, uz podršku općine Breza, priprema i realizuje i brojne druge projekte kojima će poboljšati cestovnu infrastrukturu u cilju rasterećenja saobraćaja na ovom području – istaknuo je načelnik Breze Vedad Jusić.

Galerija fotografija
0 0