Info

Obilježen Dan 304. brdske brigade Armije RBiH

 

08.01.2021 14:57
Slika
 
Polaganjem cvijeća na rimokatoličkom groblju, spomen kosturnici poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata i spomen-obilježjima brezanskih šehitluka, predstavnici lokalne vlasti, članovi delegacija Općinskog vijeća, boračkih organizacija Breze, Ministarstva za boračka pitanja ZDK i Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH obilježili su 8. januar – Dan 304. brdske brigade Armije RBiH. Počast je odata i Dragoslavu Ristiću koji je, kao pravoslavac, po vlastitoj želji ukopan sa saborcima Bošnjacima.

U okviru programa obilježavanja 28. godišnjice od formiranja 304. brdske brigade Armije RBiH, porodicama Ferhata Merdana, Faruka Avdukića i Fadile Hodžić, demobilisanih boraca 304. brdske brigade, podijeljeni su prehrambeni paketi koje su obezbijedili i uručili predstavnici boračkih organizacija na čelu s ministrom za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudinom Čolakovićem i načelnikom Breze Vedadom Jusićem.

Uz podršku Ministarstva za boračka pitanja, Merdan je 2018. godine otvorio autopraonicu osiguravši radno mjesto i egzistenciju za porodicu.

"Sretan sam što se Merdan odvažio da pokrene posao koji je opstao. On je dobar primjer da se uz dobru ideju i puno rada može osigurati egzistencija. Podrška pokretanju biznisa je jedan od najuspješnijih projekata ovog ministarstva na koji smo ponosni", rekao je ministar Čolaković. Naveo je da je u 2020. godini kroz ovaj projekt osnovano 76 boračkih firmi.

U svim džamijama na području općine Breza 8. januara proučen je tevhid šehidima, poginulim i umrlim borcima, umrlim ratnim vojnim invalidima i umrlim dobitnicima najviših ratnih priznanja 304. brdske brigade kao i ostalim pripadnicima Armije RBiH. Misa zadušnica u katoličkoj crkvi Svete Barbare, za poginule i umrle branitelje, bit će održana 19. januara 2021. godine sa početkom u 17 sati.

Galerija fotografija : Obilježena 28. godišnjica formiranja 304. brdske brigade Armije RBiH
0 0