Info

Obnovljena i ojačana dionica lokalne ceste u naseljenom mjestu Željeznička stanica Breza : Mještani zahvalni načelniku Munibu Zaimoviću

 

05.11.2019 15:28
Slika
 
Radnici firme „NAHONAL-GAS“ d.o.o. Breza, u okviru Plana vanrednog održavanja lokalnih cesta na području općine Breza, danas su izvršili radove na obnavljanju, zamjeni i ojačanju dionice dotrajale lokalne ceste u naseljenom mjestu Željeznička stanica Breza.

Dužina predmetne trase je 220 metara. Intervencija se ogledala u mašinskoj demontaži postojećeg lošeg i oštećenog asfalta s uklanjajem uzdignutih lomova, donasipanju tucaničkog zastora s potrebnim valjanjem posteljice, izradi sloja asfalta BNHS, uz obaveznu izradu obostranih bankina.

S ovlaštenim predstavnikom Nahonala Ćamilom Nahićem Ugovor o izvođenju radova je 25. oktobra potpisao načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović koji je danas, u društvu svojih saradnika, pratio izvođenje završetka radova.

- Hvala mještanima na strpljenju i razumijevanju jer je izuzetno teško bilo živjeti uz ovu prašinu i blato. I dalje ćemo nastaviti raditi na poboljšanju uvjeta života u našoj lokalnoj zajednici te se brinuti o tome da interes javnog dobra i značaja uvijek prevladava – rekao je načelnik Zaimović.

- Radovi su napravljeni jako kvalitetno i zadovoljni smo izvođačem radova - dodao je šef Službe za privredu Salih Hasanspahić.

- Veoma smo zahvalni načelniku Munibu Zaimoviću i sretni zbog opredjeljenja lokalne administracije da, obnavljanjem ceste, učenicima i mještanima omoguće puno lakše putovanje u školu i na posao - kazali su okupljeni mještani.
0 0