Info

Obnovljene učionice predate na korištenje

 

06.10.2017 15:39
Slika
 
Dvije učionice u Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“, obnovljene i opremljene zahvaljujući donacijama Republike Turske i Turske vojne misije u BiH, 6. oktobra svečano su otvorene i predate učenicima i nastavnom osoblju ove odgojno-obrazovne ustanove na korištenje.

Ceremoniji otvaranja su prisustvovali šef Turske vojne misije u BiH Tayfun Celik, direktorica škole Mersiha Šehić, zamjenica načelnika i savjetnik za društvene djelatnosti u općini Breza Meliha Beširević i Eldin Mustafić, pripadnici turskih oružanih snaga u BiH, nastavnici i učenici, koji su izveli i prigodan program.

Direktorica Šehić je izrazila nadu da je ovaj velikodušni čin samo početak dugotrajne i uspješne saradnje.

„Danas svjedočimo samo jednoj u nizu prijateljskih veza koje gradimo sa Turskom. Naša škola odgaja i obrazuje djecu, buduće divne i mlade ljude. U njihovo ime, kao u ime cijele zajednice, hvala za sredstva koja ste donirali i time pomogli boljoj i kvalitetnijoj nastavi. Osjećam obavezu da se još jednom zahvalim svima koji su dali doprinos u pripremi i realizaciji projekta“, rekla je Šehić.

„Zahvaljujem se državi, narodu i vojnoj misiji Turske, na ovako vrijednom poklonu za našu omladinu i budućnost Breze. Na mlađima svijet ostaje. Hvala vam još jednom“, navela je pomoćnica načelnika Beširević.

Šef Celik je naglasio da Turska vojna misija širom BiH realizuje slične projekte, poduzimajući velike napore u cilju poboljšanje stanja u oblasti obrazovanja.

FOTOGALERIJA : Obnovljene učionice predate na korištenje
0 0