Obavještenja

Odgovor na saopćenje za javnost Općinskog odbora SDP-a

 

04.05.2018 16:31
Slika
 
Zbir neistinitih, neosnovanih i na momente zlonamjernih konstrukcija Općinskog odbora Socijaldemokratske partije Breza, objavljenih 30. aprila posredstvom društvene mreže Facebook u saopćenju za javnost, na osnovu kojih rukovodstvo ove političke organizacije svoj propust u organizaciji tradicionalnog događaja "Paljenje logorske vatre" pokušava sakriti prebacujući krivicu na druge, klasičan je primjer Facebook politikanstva ljevičara i pokušaja prikrivanja vlastite nesposobnosti.

Iako je čelnicima lokalnog SDP-a i cijeloj brezanskoj javnosti, dobro poznata bila činjenica da su inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, zbog evidentiranih brojnih nedostataka, još prošle godine zapečatili Sportsko-rekreacioni centar "Ada", ipak su u svom saopćenju naveli da im Općinski organ uprave nije izašao u susret kada je u pitanju organizacija obilježavanja 1. maja i paljenje logorske vatre.

U cilju objektivnog informisanja javnosti bitno je napomenuti, da su predstavnici Općine Breza još 19. marta ove godine, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Mirsadi Silajdžić uputili zahtjev tražeći preduzimanje svih potrebnih mjera kako bi Općina Breza ušla u posjed SRC "Ada" i mogla raspisati Javni poziv za dodjelu objekta na korištenje radi obavljanja rekreativnih i ugostiteljskih djelatnosti u 2018. godini.

U odgovoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, između ostalog, stoji:

"Vašim aktom od 19. marta 2018. godine, obavijestili ste nas da ste iz posjeda izveli sve ranije korisnike Sportsko-rekreacionog centra "Ada" Breza te tražite da se poduzmu sve mjere kako bi Općina Breza ušla u posjed SRC "Ada". Obavještavamo Vas da će ova Uprava, shodno navedenoj obavijesti, ukoliko se utvrdi da su otklonjeni nedostaci koji su bili razlog pečaćenja, izvršiti skidanje pečata 7. maja 2018. godine u 11 sati."

Sabitu Begiću, predsjedniku Općinskog odbora SDP-a, 23. aprila 2018. godine upućena je Obavijest da Općina Breza nije u mogućnosti udovoljiti zahtjevu:

"U vezi Vašeg akta od 16. 04. 2018. godine, obavještavamo Vas da Općina Breza nije u mogućnosti udovoljiti Vašem zahtjevu iz razloga što bazen nije u funkciji te je isti zapečaćen. Nadamo se da ćete iznaći neko drugo rješenje za aktivnosti koje ste naveli u dopisu."

U skladu s navedenim, postavlja se opravdano pitanje o kakvim organizacijskim pripremama za obilježavanje 1. maja na platou SRC "Ada" čelnici SDP-a govore, kada su pravovremeno bili obaviješteni da su inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK zapečatili objekt.

Nadamo se da će Općinska organizacija SDP-a prekinutu tradiciju nastaviti 30. aprila 2019. godine. Srdačan pozdrav svim sugrađanima.

                                                                                            Općina Breza
0 0