Info

U organizaciji Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja i sporta : Održana revijalna ulična utrka “Novo Kojić”

 

29.04.2023 21:00
Slika
 
Na ulicama Breze 29. aprila održana je revijalna ulična utrka “Novo Kojić” posvećena prvoj brezanskoj civilnoj žrtvi odbrambeno-oslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini, prosvjetnom radniku koji se zalagao za mir.

Utrku je, u okviru aktivnosti obilježavanja 6. aprila – Dana općine, organiziralo Udruženje pedagoga tjelesnog odgoja i sporta (UPTOS). Dužina predviđene trkačke dionice iznosila je 2.700 metara za odrasle, a 1.200 metara za djecu. Start i cilj utrke bili su na sportskom terenu “Partizana”. Učesnici su dobili majice, simbolične zahvalnice i medalje za trajnu uspomenu ostvarenog rezultata.

“I ove godine smo dali doprinos očuvanju sjećanja na prosvjetnog radnika Kojića. Drago nam je da utrka poprima tradicionalni karakter. Breza je grad mladosti i sporta i veoma smo sretni što smo dio te mladosti, zajedno sa starijim učesnicima, uspjeli okupiti na jednoj utrci”, saopćili su organizatori.

Tokom svog radnog vijeka Novo Kojić veoma aktivno je sudjelovao u prosvjetno-kulturnim i humanim društvenim akcijama, bio omiljen među učenicima, priznat među kolegama i prijateljima koji će ga, kako su naveli, pamtiti po najboljim ljudskim osobinama.

U ime porodice Kojić, na organizaciji utrke učesnicima je zahvalio Tigran Kojić, sin pokojnog nastavnika.

“Sve vas pozdravljam i svima puno zahvaljujem. Organizatori, učesnici, sponzori i prijatelji, hvala vam. Puno nam ovo znači. Drago mi je da je utrka postala tradicionalna manifestacija i da se održava na ovakav način. Svaki put je sve masovnije. Siguran sam da će sve proći u najboljem redu. Želim vam puno sreće, uspjeha i da uživate. Svako dobro”, poručio je Kojić.

Generalni sponzor utrke je kompanija "Telemach BH", dok su ostali sponzori Općina Breza, firma “Enemon” d.o.o. Breza, kompanija “Perutnina Ptuj” i organizacija "World Vision International".
0 0